Grilovaný losos - recept

Pro grilování se losos hodí obzvláště dobře a pokud se rozhodneme na zahradní párty připravit grilovaného lososa, určitě nepochybíme. Grilovaný losos má totiž velmi jemné a chutné maso, které bude zajímavým zpestřením po grilovaných krkovičkách a klobásách.

Porce: 4

Doba vaření: 30

Suroviny:

4 porce lososa
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vinného octa
3 stroužky česneku
špetka mletého pepře
sůl

Postup vaření:

Než se dáme do samotného grilování, připravíme si marinádu, která lososa skvěle ochutí. Do misky dáme olivový olej s vínem, vinným octem a citronovou šťávou. Přidáme utřený česnek, mletý černý pepř a sůl. Marinádu dobře rozmícháme a poté do ní porce lososa naložíme. Lososa marinujeme nejlépe přes noc, pokud tolik času na přípravu nemáme, pak alespoň hodinu. Takto připraveného lososa zabalíme důkladně do alobalu - lépe je použít alespoň dvě vrstvy a položíme na gril. Lososa v alobalu grilujeme přibližně dvacet minut, v polovině grilování balíčky s lososem otočíme. Před servírováním si ideálně předehřejeme talíře, aby grilovaný losos příliš rychle nevychladl.




<< Zapečený uzený losos | Tatarák z lososa >>