Losos se smetanovou omáčkou - recept

Losos se smetanovou omáčkou je zajímavým způsobem úpravy lososa. Smetanová omáčka skvěle doplňuje chuť lososa a poskytuje ještě výraznější zážitek z této ryby.

Porce: 4

Doba vaření: 35

Suroviny:

4 filety z lososa
250 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého vína
3 lžíce zakysané smetany
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 citron
mletý pepř
troška rozmarýnu
máslo
sůl

Postup vaření:

Filety z lososa osolíme po obou stranách, okořeníme pepřem, rozmarýnem a prokapeme citronem. Uložíme do skleněné misky, ve které necháme lososa asi hodinu a půl marinovat. Poté filety osmahneme na nakrájené cibulce na rozpáleném másle a následně jej podlijeme bílým vínem a pod pokličkou chvíli podusíme. Poté dáme lososa stranou a do vydušené šťávy s vínem přidáme smetanu, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a smetanovou omáčku podle chuti ještě dosolíme, případně dokořeníme pepřem. Když má smetanová omáčka tu správnou chuť, na mírném ohni ji přibližně pět minut provaříme a následně jí na talířích přelijeme filety z lososa.

Lososa se smetanovou omáčkou servírujeme nejlépe s opečenými brambory.




<< Zapečený losos | Pomazánka z lososa >>