Pečený losos - recept

Pečený losos je rychlé, jednoduché a snadné jídlo. Tento recept na pečeného lososa je založen na skvělé chuti lososa a snaze, aby pečený losos chuťově vynikl a nebyl potlačen přemírou koření.

Porce: 4

Doba vaření: 45

Suroviny:

600 g lososa (4 filety)
100 g cibule
50 g másla
1 polovina citronu
1 lžička soli
1 špetka pepře

Postup vaření:

Jednotlivé kousky lososa večer před pečením omyjeme studenou vodou, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citronu. Lososa necháme takto marinovat v zakryté porcelánové misce do druhého dne. Když je druhý den losos takto připraven k pečení, nakrájíme si cibuli na půlkolečka, kterými plátky lososa obložíme v zapékací míse nebo na pekáči. Na vrch lososových steaků poklademe slabé plátky másla, lososa podlijeme trochou vody a dáme péci na půl hodiny do trouby předehřáté na 220° C. V průběhu pečení lososa občas polijeme výpekem, pokud je třeba, dolijeme vypečenou vodu. Pečeného lososa servírujeme s vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem nebo oblohou.




<< Těstoviny s lososem | Smažený losos v těstíčku z brambor >>