Smažený losos v těstíčku z brambor - recept

Smažený losos v bramborovém těstíčku je zajímavý recept kombinující typickou chuť bramboráků s chutí lososa. Pokud chcete vyzkoušet smaženého lososa trochu jinak, určitě tento recept na lososa smaženého v bramborovém těstíčku vyzkoušejte.

Porce: 4

Doba vaření: 45

Suroviny:

600 g filet z lososa
600 g brambor
50 g hladké mouky
2 vejce
2 lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžíce majoránky
6 stroužků česneku
olej

Postup vaření:

Nejdříve si připravíme těstíčko z brambor, ve kterém budeme lososa obalovat. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a důkladně promícháme s jednou lžičkou soli, trochou pepře, majoránkou, utřeným česnekem a oběma vajíčky. Když je těstíčko připravené, omyté steaky z lososa osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, trochu opepříme a v bramborovém těstíčku obalíme. Obaleného lososa smažíme ve fritovacím hrnci při vysoké teplotě, než losos na povrchu těstíčka získá zlatavou barvu. Poté smaženého lososa z fritovacího hrnce vyjmeme, odsajeme přebytečný oleje papírovým ubrouskem a rovnou servírujeme se zeleninovým salátem.




<< Pečený losos | Zapečený uzený losos >>