Tatarák z lososa - recept

Losos má skvělé maso, překvapivě i v syrovém stavu. Důkazem tohoto tvrzení je tatarák z lososa podle tohoto receptu. Tatarák z lososa je velmi chutné a rychlé jídlo i pro ty nejzmlsanější jazýčky a určitě stojí za vyzkoušení.

Porce: 6

Doba vaření: 30

Suroviny:

600 g lososa
1 cibule
1 limetka
1 lžička dijónské horčice
2 lžíce panenského olivového oleje
mletý černý pepř
sůl

Postup vaření:

Nejdříve si připravíme samotného lososa, z něhož odstraníme kůži. Poté lososa nožem naškrábeme podobně jako při přípravě klasického tataráku. Dále si oloupeme a najemno nasekáme cibuli, kterou přidáme, spolu s ostatními ingrediencemi k lososovi. Nakonec tatarák promícháme a před servírováním necháme nejlépe dvě hodiny odpočinout v chladničce. Tatarák z lososa opravdu dobře chutná s čerstvým pečivem.




<< Grilovaný losos | Zapečený losos >>